ALGHICIDI E BATTERICIDI

ALGHICIDI E BATTERICIDI

Upotreba anti-algi sprječava stvaranje algi na zidovima i dnu bazena i time sprječava pojavu zelenkastih, plavičastih i crnih boja ovisno o vrsti morske trave.

Alge su najčešći problem u vodi u bazenima, kao i najvidljiviji. Sama alga obično nije opasna po zdravlje, nego tijekom reprodukcije, otpuštanjem otpada koji postaje izvor hrane za neželjene i štetne bakterije i druge mikroorganizme, što pogoduje njegovoj proliferaciji.

Što su alge
Alge su autotrofni biljni organizmi, čije se spore također mogu transportirati iz zraka.

Autotrofi rastu zahvaljujući mineralnim solima kao što su fosfati i ugljični dioksid i svjetlo; kroz proces fotosinteze sintetiziraju ugljikohidrate (organsku tvar) i oslobađaju kisik.

Postoji više od 20.000 vrsta algi, od kojih se samo neke nalaze u vodi bazena. Čim razina dezinfekcijskog sredstva padne na prenisku razinu, alge se počinju zadržavati i množiti. Samo nekoliko sati na vrući sunčani dan jer bazen razvija problem algi kroz spore već prisutne u njoj.

zelene alge
Oni su najčešće alge i mogu plutati ili se držati zidova bazena. Oni rastu brzo i mogu doći do zbrke bazen u 24 sata. Da bi ih se uklonilo potrebno je dozirati klor u visokim koncentracijama (30/40 ppm), a anti-alge u dozama iznad 10 ppm.

Žute alge
Uglavnom se pojavljuju u zasjenjenom dijelu bazena, u obliku žućkaste mrlje. Jednom smiruju, mogu izdržati do 3 - 5 ppm slobodnog klora. Međutim, lako ih je eliminirati zahvaljujući korištenju našeg EXPOSAN RB1.

Crne alge
Oni tvore tamne mrlje ili crne točke od 1 do 3 cm u promjeru i čvrsto prianjaju na površine bazena. Oni sporo rastu i iznimno su otporni na klor, ali se mogu eliminirati i spriječiti povezivanjem uporabe ANTIALGA SUPER na kloriranje.

SINERGIJSKA AKCIJA
Kombinirano djelovanje klora i algaecida ima učinak protiv algi viši od onoga što bi ti proizvodi imali ako bi se koristili zasebno, u istim koncentracijama.

Anti-alge se dijele u dvije kategorije: specifični algaecidi i baktericidni algecidi, koji pomažu dezinfekcijskom sredstvu da djeluje protiv bakterija i drugih patogena.

Svi naši algaecidi karakterizirani su time što se ne pjene i stoga ne predstavljaju kontraindikacije u bilo kojoj vrsti spremnika. Svi naši proizvodi protiv algi mogu se također koristiti s filterima za patrone ili diatome.

Kako koristiti
Prije punjenja bazena, nakon što je učinkovito očistio zidove spremnika odgovarajućim sredstvima za čišćenje, preporučuje se proći koncentrirani antibakterijski antialga (EXPOSAN RB1) na zidovima spremnika. Zatim nastavite s punjenjem, s superkloriranjem i dodatkom drugih anti-algi kako biste postigli preporučenu dozu. Preporučljivo je ne koristiti EXPOSAN C91, TOP GUN i BLU DELUXe izravno na zidovima spremnika ili obloga od stakloplastike. U tim slučajevima koristite EXPOSAN RB1.

 

VEDI LA LINEA COMPLETA ->
Copyright © 2023. Barchemicals Adria, Sva prava pridržana
Barchemicals Adria koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.