DETERGENZA E TRATTAMENTO SUPERFICI

DETERGENZA E TRATTAMENTO SUPERFICI

Grupa Barchemicals djeluje već više od 30 godina u Sektoru za pročišćavanje vode u primarnoj i pitkoj vodi i bazenima, s posebnim osvrtom na područja obrade vode, kontrolnih sustava, doziranja i automatizacije.

Jedno od područja najvećeg uspjeha je zaštita okoliša i detergentnost tvrdih površina koje su nam tijekom godina omogućile da ponudimo širok spektar rješenja za sve vrste problema.

Svrha deterdženata tvrdih površina je pražnjenje najveće moguće količine onečišćujućeg opterećenja prisutnog na njima, kako bi se potom nastavila djelotvorna dezinfekcija. Ovisno o vrsti nečistoće i vrsti površine koriste se deterdženti s različitim fizičkim i kemijskim svojstvima, no uvijek su formulirani tako da jamče maksimalne rezultate uz minimalan utjecaj na površinu koja se tretira.

Deterdžente možemo podijeliti u 4 klase:

Deterdženti na bazi kiseline: prikladni su za raspadanje karbonatnih ili anorganskih nečistoća;
Alkalni deterdženti: prikladni za odmašćivanje površina prekrivenih organskom prljavštinom i proteinima;
Neutralni deterdženti: obično su prikladni za organske ili proteinske kontaminante, ali oni jednostavno djeluju na otapanje i ne uvijek ometaju samu prljavštinu.
Deterdženti na bazi otapala: to su obično samo sredstva za odmašćivanje, ali neke patentirane formulacije kao što je "MAGO" mogu istovremeno djelovati kao odmašćivači i sredstva za uklanjanje kamenca zahvaljujući kombiniranom djelovanju baze otapala i kiseline ili baze.
Deterdženti također moraju sadržavati i druge izuzetno važne tvari kao što su površinski aktivne tvari, koje zadržavaju nečistoću u suspenziji, anti redepozitore, koji sprječavaju taloženje taloga i inhibitora korozije, što smanjuje agresivni učinak deterdženata na tvrde površine.

Svi Barchemicals proizvodi zadovoljavaju ove zahtjeve, smanjujući troškove održavanja i vremena.

U nekim slučajevima deterdženti također kombiniraju jaku baktericidnu snagu, osobito kada je površinski aktivna tvar kationskog tipa. Dodavanje boja, parfema i drugih proizvoda služi za potpunu učinkovitost samog proizvoda.

Širok asortiman proizvoda za dezinfekciju i čišćenje u sportskim centrima, bazenima, teretanama i lječilištima

VEDI LA LINEA COMPLETA ->
Copyright © 2023. Barchemicals Adria, Sva prava pridržana
Barchemicals Adria koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.