Flocculanti

Flocculanti

Uporaba dezinfekcijskih proizvoda često nije dovoljna da bi imala prozirnu i kristalnu vodu. Korištenje Flocculantsa pogoduje i olakšava proces filtracije, pa se čestice vrlo male veličine mogu filtrirati, što normalno ne bi bilo. Na taj način korištenje Flocculant-a pomaže da voda postane kristalna, prozirna i svijetla.

Voda u bazenu često gubi prozirnost i izgleda mutno zbog:

Prisutnost algi i bakterija.
Taloženje soli kalcija i magnezija.
Prašina koja se prenosi zrakom ili kupačima.
Oksidacija soli željeza i mangana.
Organske i koloidne tvari
U većini slučajeva navedene čestice, čestice umetnute u vodu su vrlo malih dimenzija ili u otopini (koloidne) i ne dostižu dovoljnu veličinu da se zadrži filtracijski sustav. Fokulansi poboljšavaju sposobnost čestica da se agregiraju i tvore veće, filtrirajuće agregate. Koloidi obično imaju tendenciju odbijanja zbog elektrostatskih naboja na njihovoj površini. Flokulanti neutraliziraju ova punila i stoga omogućuju stvaranje aglomerata koji se zadržavaju u filtru.

Flokulanti se dijele u dvije kategorije:

ORGANSKA - izrađena su od polimernih molekula koje djeluju kao koagulanti. Idealno za brze filtere i spore filtre;
INORGANSKO - oni se sastoje od vodotopivih soli prijelaznih metala. Idealno za spore filtre.

KAKO KORISTITI FLOCCULANT
Ubrizgavanje u recirkulacijski vod

Pomoću pumpe za doziranje ubrizgajte 0,5 ml flokulanta za svaki kubični metar brzine recirkulacije, prije ulaska u filtar ili u kompenzacijski spremnik.

U Skimmeru

Potrebnu količinu flokulanta stavite izravno u skimmer kosaricu (1 do 3 tablete na 100 kubičnih metara) ili u tekućinu (0,5 / 1 ml / m3).

Flokulanti se ne koriste za filtere diatoma, cartuche i patrone, dok su prikladni za pješčane i staklene filtere.NE KORISTITI PROIZVODE DIREKTNO U TANKU!

VEDI LA LINEA COMPLETA ->
Kategorije:
Flocculanti
Copyright © 2023. Barchemicals Adria, Sva prava pridržana
Barchemicals Adria koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.