Pravila privatnosti

Tko je voditelj obrade osobnih podataka koji se prikupljaju putem ove web stranice?
Voditelj obrade osobnih podataka prikupljenih putem ove web stranice je trgovačko društvo Barchemicals d.o.o. sa sjedištem u Rijeci, Strossmayerova 16, upisano u Sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci pod brojem upisa (MBS): 040362897, OIB: 31307185812.

Koje osobne podatke voditelj obrade prikuplja putem ove web stranice?
Web stranica prikuplja osobne podatke posjetitelja korištenjem internet kolačića te putem kontaktne forme.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija koju na Vaše računalo spremi internetska stranica koju posjetite. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje Vas kao korisnika te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također, kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom. Kolačići općenito nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje, a na ovoj web stranici uopće nisu namijenjeni za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena i ostale informacije pomoću kojih Vas je moguće identificirati neće biti spremljene. Web stranica ne može pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Koje kolačiće koristi ova web stranica?
Funkcijski kolačići – ovim kolačićima se služimo kako bi web stranica bila funkcionalna, odnosno da je možete normalno pregledavati i koristiti sve njezine mogućnosti. Na primjer, ovi kolačići omogućuju kretanje na web stranici ili su neophodni da na funkcionalan način pošaljete upit putem kontakt obrasca. Također, ovo su tzv. „kolačići sesije“ što znači da su na Vašem računalu pohranjeni samo tijekom Vašeg posjeta ovoj web stranici, nakon čega se brišu.
Ova web stranica se ne služi analitičkim i marketinškim kolačićima.

Kako možete upravljati kolačićima?
Funkcijskim kolačićima ne možete upravljati prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Korištenje funkcijskim kolačićima je nužan preduvjet za korištenje našom web stranicom te se stoga u odnosu na njih se ne prikuplja privola.

Osobni podaci prikupljeni putem kontaktnog obrasca
Osobni podaci koje nam pošaljete putem kontaktnog obrasca bit će vidljivi i dostupni samo ovlaštenim osobama voditelja obrade te će ih voditelj obrade obrađivati u onom vremenskom periodu i u skladu s onom svrhom s kojom ste mu uputili upit ili poruku putem kontaktnog obrasca. Vaši kontaktni podatci koje pošaljete voditelju obrade putem kontaktnog obrasca će biti obrađivani sa svrhom upućivanja odgovora na Vaš upit.

Ostvarivanje prava
Informacije o prikupljanju Vaših osobnih podatka putem ove web stranice kao i zahtjeve za ostvarivanje Vaših prava glede zaštite osobnih podataka možete ostvariti slanjem upita putem kontakt obrasca.


Izjava o zaštiti osobnih podataka
Trgovačko društvo Barchemicals Adria d.o.o. prepoznaje važnost zaštite osobnih podataka te poštuje i čuva privatnost korisnika svojih usluga.
Svi osobni podaci koje nam dajete koriste se isključivo u skladu s ovom izjavom odnosno Uredbom (EZ) 679/2016, Zakonom o provedbi uredbe o zaštiti osobnih podataka, Zakonom o elektroničkim komunikacijama te procedurama vezanim za zaštitu osobnih podataka grupacije Arriva.
Ovom izjavom o zaštiti osobnih podataka definiraju se postupci prikupljanja i obrađivanja Vaših osobnih podatka. Molimo Vas da slijedeće odredbe pažljivo pročitate kako biste razumjeli naše namjere i postupke koje se odnose na Vaše osobne podatke. Posjetom naše internet stranice www.barchemicals-adria.hr i davanjem Vaših osobnih podataka pod okolnostima koje su u nastavku opisane, dajete svoju suglasnost na postupke koji su propisani ovom izjavom.

Prikupljanje osobnih podataka

Podatke koje prikupljamo o vama
Prilikom svake Vaše posjete na našu web stranicu možemo automatski prikupljati ove podatke:
Identifikacijske sesije putem kolačića
Informacije o posjetiteljima web stranica putem google analytics
Korištenje internetske stranice od strane maloljetnika
Ovu internetsku stranicu smiju koristiti isključivo osobe koje su navršile 16 godina života. Nije prihvatljivo korištenje sustava i alata te iz toga proizašle obrade podataka korisnika ispod te dobne granice bez odgovarajuće privole roditelja/skrbnika. Ako unatoč tome dođe do obrade podataka, istu ćemo obustaviti čim za nju saznamo te podatke takvih osoba izbrisati.

Kolačići
Naše stranice koriste kolačiće kako bismo Vas razlikovali od ostalih korisnika koji posjećuju našu stranicu. Ovo nam pomaže da Vam osiguramo što bolje korisničko iskustvo u pretraživanju te nam omogućuje da kontinuirano unapređujemo naše stranice. Za detaljnije informacije o kolačićima koje koristimo i svrsi njihovog korištenja pogledajte našu Politiku kolačića.

Možete isključiti kolačiće promjenom postavki vašeg web preglednika (browsera) u svakom trenutku. Ako ne pristanete na uporabu kolačića, funkcionalnost naše internet stranice možda neće biti potpuna.

Korištenje osobnih podataka i pravna osnova za takvo postupanje
Spomenuti osobni podaci su obično nužno potrebni kako bi pružili kvalitetnu informaciju, proizvod ili uslugu koje ste zatražili. U onim slučajevima kada osobni podaci nisu nužno potrebni, obavijestit ćemo Vas o tome i zatražiti Vašu suglasnost za njihovo prikupljanje i obradu, kao i posljedicama po mogućnost pružanja naše usluge ukoliko se ne suglasite.

Vaše osobne podatke ćemo obrađivati samo ukoliko:
  • je obrada potrebna kako bismo mogli realizirati ugovor s Vama
  • imamo pravnu obavezu obraditi Vaše osobne podatke
  • postoje pravovaljani razlozi, naši ili od trećih strana koji nisu u suprotnosti sa Vašim interesima zaštite osobnih podataka ili temeljnim pravima i slobodama;
  • imamo Vaše odobrenje da to napravimo.

Sigurnost podataka
Stranice trgovačkog društva Barchemicals Adria d.o.o.na kojima se vrši razmjena povjerljivih podataka zaštićene su uporabom Secure Socket Layer (SSL) sigurnosnog protokola sa 128 bitnom enkripcijom podataka. SSL zaštitno kodiranje, tehnologija je zaštite podataka koja omogućava sigurnu razmjenu podataka između Vašeg preglednika i stranica www.barchemicals-adria.hr.

Informacije o ovoj Izjavi o zaštiti osobnih podataka
Ako imate bilo kakva pitanja ili pritužbu na ovu Izjavu o zaštiti osobnih podataka ili na korištenje Vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati:
  • putem elektroničke pošte na peric.vladimir@barchemicals.it
  • na prodajnom mjestu, poslovnici i dr. gdje korisnik usluge dolazi u neposredni kontakt s radnikom Društva
Copyright © 2023. Barchemicals Adria, Sva prava pridržana
Barchemicals Adria koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.