Zeleni program

PrirodaZa bio-održivo upravljanje Vašim bazenom

Bitno je spomenuti da su Soli Života proizvod koji je u potpunosti ekološki prihvatljiv. Magnezij i Kalij su bitni elementi za životinjski svijet, ali također i za biljni svijet, gdje predstavljaju presudni faktor rasta.

Iz tog razloga, poštujući koncentracije soli određene zakonom, bazenska voda koja se koristi za ispiranje filtera (backwash) može biti korištena i za navodnjavanje travnjaka: jednom kada se koncentracija soli vrati u biološke granice, takva voda više nema svojstva da uništava travu već joj pomaže da raste.  

Nadalje, korištenje Soli Života, za razliku od korištenja obične soli, ne potiče korozivne učinke na metalnim strukturama u i oko bazena te ne pretvara okolne zelene travanjake u žute prekrivače.

Soli Života su bio-kompatibilne i biološki testirane. Testovi provedeni u sveučilišnim i laboratorijima Barchemicalsa, pokazali su da su otopine sa do 5000 ppm (čestica na milijun) Soli Života savršeno kompatibilne sa životinjskim (Carassius Auratus) i biljnim životom.

Stoga, zahvaljujući Solima Života možete imati savršeno dezinficiranu i zdravu vodu u bazenu, te u isto vrijeme nježnu prema okolini kojoj ne šteti. Snažno sinergijsko, bakteriocidno i bakteriostatsko djelovanje Soli Života omogućuje znatno smanjenje količine agresivnih kemijskih tvari koje se dodaju u vodu bazena, a u isto vrijeme možete biti sigurni da je dezinfekcija pravilna i samim time nije štetna za Vaše zdravlje.

Ako se u ovakav dezinfekcijski sustav dodaju i aparati koji su eko prihvatljivi, utjecaj upravljanja bazenom na okolinu je drastično smanjen.

Minerali wellnessa

Soli Života dopuštaju rekonstrukciju specifičnih svojstava voda koje sadrže natrij klorid, jod i magnezij, čak i u SPA centrima i bazenima gdje ne postoji mogućnost korištenja ovakvih voda zbog velikih udaljenosti od termalnih izvora. Soli života se mogu koristiti u svim vrstama bazena i načina njihove izvedbe. Iz tog razloga, razvijeno je pet različitih linija proizvoda Soli Života, kako bi se omogućila ispravna primjena, bez obzira na tehnološka ili strukturna ograničenja. Stručnjaci i prodavači Barchemicalsa su dostupni da predlože proizvode koji su prikladni za Vaše potrebe. 
Copyright © 2023. Barchemicals Adria, Sva prava pridržana
Barchemicals Adria koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.